11 Şubat 2012 Cumartesi

Dindar Gençlik Yetiştirme Meselesi



    Fazlaca düşünülmeden, kitleyi yedeklemek, coşturmak amacıyla söylenmiş bir cümle olduğunu zannediyorum. Aksi olması halinde yani gerçekten dindar bir nesil yetiştirmek isterse bir hükümet bunun bedelini tüm halk evlat acısı ile ödemek zorunda kalabilir.

     İnsanlık tarihinin son bin yılının içerisinde aynı dine mensup olup da farklı neseplere tabi topluluklar arasında ağır çatışmalar ve can kayıplarının yaşanması soncunda uluslar dinler ve nesepler karşısında devletin tarafsız ve bağımsız olması gerektiğini anlamışlardır. Ancak, hala anlamayanlar olmalı ki bu cümle 300 yıldır kaldırıldığı raflardan yine masa üstlerine indirilmek istenmektedir. Diyelim ki gerçekten tinerciliğe, fuuşa, kötü alışkanlıklara karşı önleyici bir mekanizma olarak dindar nesil yetiştirelim fakat hangi nesebe göre ve hangi dine göre yetiştirilecek bu gençlik.  

    Gençlerin nasıl bir dünyada yaşamak istediklerine bakılmaksızın bizlerin istediği bir dünyanın eğitimini genç beyinlere pompalayalım. Peki, Bizim Bu davranışımızın doğru olduğunu düşünen tüm dünya milletleri, hükümetleri de bizden bu güzel buluşu alıp uygulamaya kalkarlarsa vay anam yandım demeyecekmişsiniz. Almanya, fransa, İngiltere ABD de dindar gençlik üretmek isterse ve okullarında dindar Hıristiyanlar üretmeye kalkarsa ta buralardan oralara demokrasi, laiklik dersi vermeye kalkışılmayacak mı? O ülkelerin diktatör olduğu bu halka anlatılmaya çalışılmayacak mı?

    Yol yakınken, henüz kan akmamışken bu sevdadan vaaz geçilip indirilen dosya tarihin tozlu raflarına yeniden kaldırılmalıdır.

Hiç yorum yok:

Bitkilerden Sıvı Gübre yapımı

100 litreli bdon yada varil Araziden tlanan yeşil otlar  Bol miktara hamurmayası Bir bardak pekmez yada şeker Bir subardagı laktik asit Otla...

Son 30 günde En çok görüntülenen