28 Aralık 2011 Çarşamba

Vekile varda Bize yok mu?


    Evet, uzunca bir sessizliğin sonunda yine oy birliği ile kıyak yasa çıktı. Anlamışsınızdır milletvekillerine iki yıl vekillik sonucunda kıyak yeni haklardan bahsediyorum. Geçen hafta sayın bakana asgari ücretle ilgili bir soru sorulmuştu da bakanda eğer asgari ücret 1000TL olursa ekonomi batar, Yunanistan ‘a döneriz gibisinden bir açıklama yapmıştı. Ancak bir hafta geçmeden sayın bakan bir gecede kendilerine hayli bir fayda sağlayan devlete de hayli bir yük getiren vekile emeklilikte kıyak yasasını çıkartmışlardır.

     İşçi ve emekçileri ilgilendiren onların yararına ne varsa ülkeyi batırıyor onların zararına ne varsa da ülkeyi kalkındırıyor. Öyle güzel hazırlanmış ki bu denklemi  biraz daha uğraşılsa herkes buna neredeyse inanacak. Dört parti anlaşıyor yasayı çıkartıyorlar sonra buna vatandaşın tepkisinden çekinen partiler şov yapmaya soyunuyorlar. Yerseniz. Gelecekleri için ailelerinin biraz daha güvenceli ve rahat yaşaması için sendikalaşan işçilere, memurlara, çiftçilere devletin zor yüzünü gösterirlerken kendi çıkarlarına bir şeyler olduğu zaman devletin şefkatli yüzünü gösteriyorlar.

      Seçimlerde bizlerden oy isterlerken kendileri için bir şey istemediklerini ne istiyorlarsa halk ve ülke için istediklerini söylüyorlar sonrada, aslı açlık sınırından bile düşük bir gelirle güvencesiz yaşarken vekili refah içinde kral gibi yaşamaya devam ediyor, yetmeiyormuş gibi emekli olduklarında da kral gibi yaşama planları yapıyorlar. Sabaha karşı yine biz işçileri, ekçileri ilgilendiren gelir vergisi de yasalaştı.16 bin üyesinden topladığı imzaları meclise ulaştıran sendikalar göle bir maya çaldılar Nasrettin hoca misali ya tutarsa diye ama tutmadı. Şimdi bir B planı var mı? Bekleyip göreceğiz bu iş nereye kadar götürülecek kimler bu işe dahil edilecek ve hükümete ne gibi bir etkide bulunacak basın yayın kuruluşlarından ögeneceğiz.

Hiç yorum yok:

Bitkilerden Sıvı Gübre yapımı

100 litreli bdon yada varil Araziden tlanan yeşil otlar  Bol miktara hamurmayası Bir bardak pekmez yada şeker Bir subardagı laktik asit Otla...

Son 30 günde En çok görüntülenen