13 Şubat 2012 Pazartesi

Bu Gün Sendikal Güç Birliğini Bekleyen Görevler

   Türk iş in içinde muhalefet oluşturmak üzere bir araya gelen 10 sendika(Sendikal Güç Birliği)İşçi ve emekçilerin mücadele merkezi olmak için harekete geçmelidir. Başta sağlıklı yaşam hakkı olmak üzere kıdem tazminatına karşı yapılan saldırılara karşı, sendikalar kanunu ile yandaş sendika oluşturulmasına karşı, kapitalizmin krizinin yeniden derinleştiği bu günlerde krizin yükünü emekçilerin sırtına yıkılmak istenmesine karşı emekçileri bilinçlendirmelidir. 

    Uyanan ve ekonomik olarak kurtuluşu sendikalarda ve sendikalaşmada gören OSB işçilerinin sendikalaşması için çalışmalı onların yanında olmalı.

   2012 yılının daha çok kadın sömürü yılı olmasını önlemek için etkinlikler düzenlemeli. 

Emperyalist ülkelerin bölgemiz halklarını dinsel nesepsel ve etnik temellerde parçalama çalışmalarına karşı yurtta barışı bölgemizde ve dünyamızda barışı savunmalı bu konuda geniş katılımlı gösteriler düzenlemeli tüm işçilerle birlikte mücadeleyi örgütle-melidir. Dindar gençlik yetiştirme projesinin en önce sendikal Birliği parçalayacağını her platformda söylemeli Tüm Emek örgütlerini bu konuda birleştirmek için çalışmalı ve din ve vicdan özgürlüğünü ön plana çıkartan etkinlikler düzenlemelidir.

  Sendikal Güç Birliği; Sözde 12 Eylülle hesaplaşma adına 12 Eylül darbesini aklamaya çalışanlara karşı Gerçek hesaplaşmayı savunmalı Darbe ile işçi ve emekçilerin ellerinden alınan tüm haklarının geri verilmesi için çalışmalı, mağdur olanların mağduriyetinin giderilmesi için etkinlikler düzenlemeli işçi ve emekçileri bu konuda eğitmelidir. 

   Aksi halde Demokratik güç birliği Türk işi küçültmek için işe yarayacak olan birlikteliği de dağılacak ve bu girişimde sermayenin işine yarayacaktır.

Hiç yorum yok:

Bitkilerden Sıvı Gübre yapımı

100 litreli bdon yada varil Araziden tlanan yeşil otlar  Bol miktara hamurmayası Bir bardak pekmez yada şeker Bir subardagı laktik asit Otla...

Son 30 günde En çok görüntülenen