18 Ocak 2012 Çarşamba

Cezayir Soy kırımı ve Türkiye’nin tutumu


Fransa’nın ve dostumuz olduğuna inanılan emperyalist devletlerin zaman zaman kendi iç siyasetlerinde ya da emperyalist çıkarları gerektirdiği için geçmişi kurcalayarak bizim ülkemizin de içinde olduğu ülkeleri makasa alıyorlar örneğin Fransa’nın ermeni soy kırımı yasasını kullanması gibi.
   
  Fransa’nın Ermeni halkını sevdiği ya da Ermenilere yakın olduğu için bu yasayı çıkarmaya çalıştığına inanmıyorum onların daha başka planları kesinlikle vardır. Ancak, kendi yöneticilerimizde çok dürüst davranmıyorlar. fransayı köşeye sıkıştırmak için Cezayir’in bağımsızlık mücadelesini ve o savaşta Fransa’nın katliamını kullanmak istiyorlar. Ne olmuştu Cezayir de, ülkemizin tutumu o zaman nasıl olmuştu.1830 yılında Fransa’nın işgaline uğrayan Cezayir de 1954 yılında Cezayirli yurtseverler bağımsızlık için savaşmaya başladılar.9milyonluk Cezayir de 1,5 milyon insan ortadan kaldırıldı. Yüz binlercesi ülkesini terk etti, binlerce Cezayirli idam edildi. Bu savaşta Cezayirli yurtseverler sade Farınsa ile savaşmadı ülkesizinde üyesi olduğu NATO’yu da karşılarında buldular. Ülkemiz sadık bir NATO üyesi olduğunu ispatlamak için Fransa’nın yanında yer aldı ve Birleşmiş milletler görüşmelerinde Fransa’nın lehine oy kullandı.
   
   Yöneticilerimiz bu şekilde davranırken halkımız gizliden gizliye Cezayirli direnişçilere silah yarımında bulunuyordu Fransızlar ele geçirdikleri silahların Türk yapımı olduğunu öğrenince Türkiye’yi proteste etti. O zaman ki başbakan bu gün adından en çok söz edilen başbakandır. Ülkemiz Fransa’nın harekâtına karşı bence iyi bir dala sarılmamıştır. Türkiye Cezayir’i 31 Temmuz 1962 tarihinde tanımıştır

15 Ocak 2012 Pazar

Toplumsal Tabakalaşma Sistemleri


Toplumsal Tabakalaşma Nedir, Ne Demektir?

Neden toplumdaki kimi grupların ötekilerden daha fazla güçleri vardır? Toplumlardaki eşitsizlik düzeyleri hangi boyuttadır? Düşük toplumsal statüye ve basamağa sahip insanların yükselebilme ihtimali var mıdır, varsa ne kadardır?

Bu ve bu gibi soruların temel konuları, toplumsal eşitsizliklerin incelenmesi bakımından sosyolojinin en önemli ilgi alanlarından birisidir; çünkü insanların erişebildiği maddi kaynaklar, onların yaşamlarını büyük ölçüde belirlemektedir.

Toplumsal Tabakalaşma Sistemleri

İnsanlar arasındaki eşitsizliklere bütün toplumlarda rastlanabilmektedir. Bu tip eşitsizlikleri betimlemek için sosyologlar, "toplumsal tabakalaşma" kavramını kullanırlar. Tabakalaşma; "farklı insan gruplaşmaları arasındaki yapılaşmış eşitsizlikler" olarak tanımlanabilir.

Dünya çapında kabul gören ve sosyologların da üzerinde durduğu temelde dört tabakalaşma sisteminden bahsedilebilir: kölelik, kast, mülk sistemi ve sınıf. Bunların tamamı, bazı tabakalaşma durumlarında aynı anda bulunabilirler.

·  Sınıf Sistemi Nedir?


Ayrıca Lütfen Bakınız:

11 Ocak 2012 Çarşamba

Onbaşı yada terörist, kavram ve düşünce karışıklığı



   BDP Eş başkanı Selahattin Demirtaş’ın, Genelkurmay Başkanı hakkında anadilde eğitim konusunda yapmış olduğu bir açıklama nedeniyle  "onbaşı" demesi gündemde öne çıkmış bulunuyor. Bütün hükümet ve diğer muhalefet partileri de açıklama üzerine açıklama yayınladılar. Ancak emekli olmuş bir genelkurmay başkanına  terörist denmesine nedense çok da tepki vermediler.
    Keza her fırsatta ana muhalefet partisini İttihat ve Terakki’nin devamı olmakla suçlayan yetkililer 90 bin gencin kahpe düşmana bir kurşun bile sıkamadan donarak ölmelerini kahramanlık olarak sunuyorlar peki onlara kahraman olma fırsatını, kim verdi, kim bu şartları oluşturdu. tabiki Enver Paşa, Cemal Paşa, Talat Paşa peki kim bunlar? en çok ana muhalefeti köşeye sıkıştırmak için kullanılan İttihat ve Terakki’nin yöneticileri. 

Tarımda Gübreleme

GÜBRE NEDİR? İçerisinde bir veya birkaç bitki besin maddesini bir arada bulunduran maddelere gübre denir. Gübreler yapılarına göre ticari gü...

Son 30 günde En çok görüntülenen